Üniversitemiz bünyesinde kurulan laboratuvar bilgi sistemi ile üniversitemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlere erişimin kolaylaştırılması ve verilen endüstriyel hizmetlerin listelenmesi yoluyla ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla işbirliklerimizin arttırılmasını sağlayacak bir ara yüz oluşturulması amaçlanmıştır.

Sistem tüm üniversite personelimiz ile iç ve dış paydaşlarımızın kullanımına açık olup, ana sayfada seçilecek ilgili kategoride ‘’Anahtar Kelime’’ girişi yapılarak ulaşılmak istenen laboratuvar, test, cihaz ve yazılım konularında bilgi alınabilmektedir. Ayrıca, talep edilen test- deney-analiz ve ölçümler için laboratuvar profilinden ilgili öğretim elemanlarıyla iletişime geçebilmesi de mümkündür.

Kısa adı LABSİS olan bu sisteme http://labsis.aku.edu.tr/ web adresinden ulaşılabilir. Arama yap bölümünden istenilen Laboratuvar, cihaz ve teste ulaşılabileceği gibi sayfanın üst kısmında bulunan simgeler ile listeler halinde istenilen bölüme ulaşılabilir.

Laboratuvar bulunan birimlerin kalite sorumluları, laboratuvar sorumlularını belirleme ve veri güncellemesi gibi süreçlerin yönlendirmesini takip etmektedir. Süreci takip ederken yardımcı olması için Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan KÜRKLÜ tarafından hazırlanan kılavuza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

LabSis Veri Giriş Kılavuzu

24 Ağustos 2020, Pazartesi 919 kez görüntülendi