YÖKAK kalite süreçlerine göre iç değerlendirmede yol gösterici olan Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzunun (Sürüm 2.1) eğitim-öğretim ana başlığındaki “B.5.4. Engelsiz üniversite” alt ölçütü, özel yaklaşım gerektiren öğrencilere sunulacak hizmetlerle ilgili planlama ve uygulamaları irdelemekteydi.

Bu kapsamda Üniversitemiz 2019 yılındaki başvurusu sonucunda  YÖK tarafından düzenlenen Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreninde “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde iki turuncu bayrak almayı başardı.

YÖK’ten AKÜ’ye 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülü (Haber)

2019 ve 2020 yılında Üniversitemizde engelli öğrencilere yönelik hizmetlerini kolaylaştırmak amacıyla fiziksel yatırımlar ve mevzuat düzenlemeleri yapılarak iyileştirmeye gidilmiştir. Bu çalışmaların sonucunda YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Ödüllerine tekrar başvurulmuştur.

Üniversitemiz 116 farklı üniversiteden 841 başvurunun yapıldığı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde  mekanda erişilebilirlik alanında toplam 13 ödüle layık görüldü. Bu başarı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkiye’de en çok ödüle layık görülen üniversite olma unvanını Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile paylaştı.

AKÜ, Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Türkiye Birincisi Oldu…(Haber)

2021 yılında güncellenen Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzunda (Sürüm 3.0) belirtilen ölçüt genişletilerek “B.3.4. Dezavantajlı gruplar” şekline getirilmiştir. Bu ölçütte engelli paydaşların yanı sıra yoksul, azınlık, göçmen vb. dezavantajlı gruplara sunulacak hizmetler ele alınmaktadır.

28 Temmuz 2020, Salı 762 kez görüntülendi