Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), üniversitelerin eğitim alanında iç kalite güvence sistemini kurabilmeleri için Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) Program Değerlendirmesi modülünü kullanıma sunmuştur. (UBYS Giriş Formu) Bu yazılım, üniversitelerde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden bölümlerin/programların sırasıyla öz değerlendirmesini ve akran değerlendirilmesini  yapmaya imkan vermektedir. Bu amaçla Üniversitemizde daha önceden akreditasyon alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile 2020 yılında akreditasyona başvuran Turizm Rehberliği ve Turizm İşletmeciliği bölümleri, diğer bölüm ve programlara örnek teşkil edecek şekilde öz değerlendirme sürecini tamamlamıştır. Süreç, Turizm Fakültesinin kalite sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ali AVAN tarafından yürütülen süreçte ilgili bölüm başkanı ve iki öğretim üyesinden oluşan özdeğerlendirme takımları tarafından 14 Ağustos 2020 tarihinde tamamlanmıştır.

YÖKAK haberinin detayına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz…

YÖKAK, üniversitelerin iç kalite sistemlerini kurmalarına destek olacak yazılım geliştirdi.

16 Ağustos 2020, Pazar 600 kez görüntülendi