Üniversitemizde 2021 yılı Temmuz ayının sonunda öz değerlendirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından 8 Mart 2021 tarihli Eğitim-Öğretim Yönergesinin dördüncü bölümündeki 11/2. maddesine göre öğrenci alan her programda program akran değerlendirme takımı, her yıl ekim ayı içinde program akran değerlendirme sürecini tamamlamalıdır.

Bu nedenle birim yöneticilerinden birimlerindeki programlar için akran değerlendirme takımlarını ilgili yönergenin 4/1/u. maddesi “Program Akran Değerlendirme Takımı: Öğrenci alan her programda ilgili birimdeki diğer programlardan bir öğretim üyesi (olmaması durumunda üniversitenin benzer düzeydeki diğer birimlerinden) ve üniversite dışından aynı bölüm, anabilim/anasanat dalında görevli iki öğretim üyesinden (olmaması durumunda öğretim elemanından) ve/veya bir başka üniversitenin aynı bölüm, anabilim/anasanat dalı mezunundan oluşacak şekilde birim yönetimi tarafından belirlenen takımı” gereği belirlemeleri istenmiştir.

Bu amaçla eğitim öğretim işlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat PEKER’in başkanlığındaki bir toplantıda Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Koray KASAPOĞLU tarafından 1 Ekim 2021 tarihinde  akran değerlendirme süreçleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Bu toplantıda  YÖKAK tarafından belirlenen kalite süreçlerindeki önemine, Üniversitemizdeki yasal dayanağına ve eğitim bilimlerindeki teorik alt yapısına değinilmiştir.

Akran değerlendirme süreçlerine ilişkin eğitim videoları hazırlanarak 4 Ekim 2021 tarihinde hizmet içi eğitim başlatılmıştır. Bu hizmet içi eğitimde birim yöneticileri ve değerlendirme takımının ÜBYS Program Modülünü nasıl kullanacağına ve akran değerlendirmesin nasıl yapılacağına ilişkin  videolar bulunmaktadır. Hizmet içi eğitimde formlar ve kılavuzlar da yer almaktadır.

Bununla birlikte akran değerlendirme takımlarının, program akran değerlendirme sürecine ilişkin sorularının cevaplandırılması amacıyla 22 Ekim 2021 tarihinde ise Program Akran Değerlendirme Soru-Cevap Webinarı düzenlenmiştir.

AKRAN DEĞERLENDİRME EĞİTİMİNE İLİŞKİN İSTATİSTİKLER

Eğitim Videolarının Başlıkları İzleyen kullanıcı sayısı/Toplam kullanıcı sayısı Toplam izleme süresi (dk) Ortalama izleme süresi (sn)
Program Akran Değerlendirme Eğitimi 114/321 1056 598
Program Akran Değerlendirme Toplantısı (Katılmayanların tekrar izlemesi fırsatı sağlanmıştır) 95/321 1397 963