Üniversitemizde Lisansüstü Program Öz Değerlendirme Eğitimi Tamamlandı.

8 Mart 2021 tarihli Eğitim-Öğretim Yönergesinin dördüncü bölümündeki maddeler, öğrenci almaya devam eden programlar için program izlemesi, değerlendirmesi ve akreditasyonu için program öz değerlendirmesini ve akran değerlendirmesini güvence altına almaktadır. Ayrıca belirtilen maddeler, program öz değerlendirme ve akran değerlendirme süreçlerine ilişkin usul ve esasları tanımlamaktadır.

İlgili yönergenin 11/2. maddesine göre öğrenci alan her programda program öz değerlendirme takımı, her yıl temmuz ayı içinde program öz değerlendirme raporunu hazırlamalıdır.

Bu amaçla Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Koray KASAPOĞLU tarafından 20 Temmuz 2022 tarihinde öz değerlendirme süreçleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Bu toplantıda öz değerlendirmenin neden yapılması gerektiğine, öz değerlendirmenin YÖKAK tarafından belirlenen kalite süreçlerindeki önemine, Üniversitemizdeki yasal dayanağına ve eğitim bilimlerindeki teorik alt yapısına değinilmiştir.

Ayrıca birim yöneticilerinden birimlerindeki programlar için öz değerlendirme takımlarını ilgili yönergenin 4/1/v. maddesi “Öğrenci alan her programda bölüm, anabilim/anasanat dalı başkanı ve iki öğretim üyesinden (olmaması durumunda öğretim elemanından) ve/veya bölüm, anabilim/anasanat dalı mezunlarından oluşacak şekilde bölüm, anabilim/anasanat dalı başkanı tarafından belirlenen takımı” gereği belirlemeleri istenmiştir.

Öz değerlendirme takımlarının oluşturulması ve sürecin nasıl yönetileceği ile ilgili uzaktan eğitim sistemi üzerinden öz değerlendirme süreçlerine ilişkin eğitim videoları hizmet içi eğitim kapsamında paylaşılmıştır. Bu hizmet içi eğitimde birim yöneticileri ve değerlendirme takımının ÜBYS Program Modülünü nasıl kullanacağına ve öz değerlendirme kriterlerine ilişkin videolar bulunmaktadır. Hizmet içi eğitimde formlar ve kılavuzlar da yer almaktadır.

01 Ağustos 2022, Pazartesi 191 kez görüntülendi