Üniversitemizde 2018 yılından itibaren düzenli olarak sürdürülen Eğiticilerin Eğitimi Programı faaliyetlerine yüz yüze eğitimle devam edilmektedir. Eğitim-öğretim alanındaki kalite kültürünün kurum içinde yaygınlaştırılması için YÖKAK Üyesi Prof. Dr. Tuğba Yanpar Yelken’in 17 Nisan 2020 tarihinde YÖKAK Bilgi Portalında yayınlanan makalesinden, 2018-2019 öğretim yılından itibaren uygulanmakta olan yeni öğretmen yetiştirme lisans programlarında yer alan derslerin içeriklerinden ve bazı üniversitelerde uygulanan eğiticilerin eğitimi içeriklerinden yararlanılarak güncellenen aşağıdaki Eğiticilerin Eğitimi Programı, COVID-19 kapsamındaki gelişmeler de dikkate alınarak uzaktan eğitim aracılığıyla yapılmaya başlanmıştır.

Eğiticilerin Eğitimi Programı (Güncelleme Tarihi: 7 Temmuz 2020)

Üniversitemiz Senatosunun 4 Eylül 2020 tarihinde 2020-2021 güz yarıyılının uzaktan eğitim şeklinde yapılmasını kararlaştırmasının ardından ilk olarak akademisyenlerin sürece hazırlıklarının tamamlanması için eğiticilerin eğitimi programı düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Murat Uzun tarafından Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla verilen “Etkili Uzaktan Eğitim: E-Eğitmenin Rolleri ve Sorumlulukları” başlıklı eğiticilerin eğitimi programına 2 ekim 2020 tarihine kadar Üniversitemizde görev yapan 1040 akademisyenin 792’si katılmıştır. Değişik nedenlerle programa katılmayan akademisyenlere ek süre verilmiştir.

 

05 Ekim 2020, Pazartesi 469 kez görüntülendi