Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü ve Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş başkanlığında gerçekleştirilen, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) bilgilendirme toplantısına AKÜ Senatosu üyeleri, Kalite Komisyonu ve Eğitim-Öğretim Komisyonu üyeleri, Daire Başkanları ve Üniversitemiz Öğrenci Temsilcisi katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş, Üniversitemizde KAP sürecinin YÖKAK ile imzalanan sözleşmenin ardından değerlendirme takım üyelerinin belirlenmesiyle resmi olarak başladığını ifade ederek sözlerine başladı. Üniversitemizde kalite çalışmalarına YÖKAK tarafından yapılan düzenlemelere istinaden 2016 yılında başlandığını, 2017 yılında Kalite Komisyonu ve Kalite Koordinatörlüğü’nün kurulduğunu vurgulayan Sayın Karakaş, 2017 yılında Kurumsal Dış Değerlendirme, 2020 yılında ise İzleme Programlarına dahil edildiğimizi ifade etti. İzleme programının devamında KAP sürecinin YÖKAK tarafından başlatıldığını, tüm üniversitelerin KAP sürecine dahil edileceğini sözlerine ekleyen Rektörümüz, birim yöneticilerinden Kurum İç Değerlendirme Raporunu detaylı şekilde okumalarını ve sonrasında kendi birimlerindeki durumu değerlendirmelerini istedi. Sayın Karakaş KAP sürecinin başlamasının üniversitemiz için hayırlı olmasını dileyerek sözü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir’e bıraktı.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Şuayıp ÖZDEMİR, 2017 yılında kurulan Kalite Komisyonu tarafından üniversitemizde yürütülen kalite çalışmalarını ve KAP sürecini detaylı şekilde anlattığı konuşmasında, YÖKAK tarafından gerçekleştirilen Kurumsal Dış Değerlendirme ve İzleme ziyaretleri sonucunda hazırlanan raporlarda tespit edilen gelişmeye açık yönler üzerine gerekli çalışmaların özenle tüm üniversite genelinde yapıldığını, 2017 yılından itibaren her yıl düzenli olarak hazırlanan Kurum İç Değerlendirme Raporlarının, kalite süreçleri ile ilgili ve sürekli iyileştirme mekanizmasının işlerliğine ilişkin bilgiler sağladığını belirtti. Planla, Uygula, Kontrol et, Önlem al (PUKÖ) anlayışının üniversitedeki tüm süreçlerde benimsendiğinin altını çizen Özdemir, tüm birim yöneticilerinin süreçleri sahiplenmesi gerektiğini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.
Kurumsal Akreditasyon Programı Bilgilendirme Sunumu için tıklayınız.
  
02 Ekim 2023, Pazartesi 194 kez görüntülendi