Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ali AVAN, Üniversitelerin faaliyetlerine yönelik dış değerlendirme süreçlerinden geçtiğini, bu kapsamda YÖKAK tarafından tüm üniversitelerin belirli ölçütlere göre değerlendirildiklerini ifade ederek sözlerine başladı. Üniversitelerdeki önemli paydaşlardan birisinin de öğrenciler olduğunu; öğrenci temsilcilerimizin bu anlamda öğrenciler ile yönetim arasında köprü vazifesi görmelerinden dolayı önemli olduklarını belirten Avan, Üniversitemizde KAP sürecinin başlaması nedeniyle öğrencilerin de süreçteki rollerinin farkında olmaları gerektiğini, toplantının bu nedenle gerçekleştirildiğini ifade etti. Üniversitemizde kalite çalışmalarına YÖKAK tarafından yapılan düzenlemelere istinaden 2016 yılında başlandığını, 2017 yılında Kalite Komisyonu ve Kalite Koordinatörlüğü’nün kurulduğunu, 2017 yılında Kurumsal Dış Değerlendirme, 2020 yılında ise İzleme Programlarına dahil edildiğimizi ifade etti. Her bir değerlendirmenin Kurum İç Değerlendirme Raporları temel alınarak yapıldığını ve değerlendirme sonucunda YÖKAK’ın yayınladığı değerlendirme raporlarının yol gösterici olduğunun altını çizdi. İzleme programının devamında KAP sürecinin YÖKAK tarafından başlatıldığını, tüm öğrencilerimizin süreçlerde yer almalarının ve farkındalıklarının oluşmasının gerektiğini; bu farkındalık için üniversitemiz kalite komisyonu websitesinin ziyaret edilerek daha önce hazırlanan raporları, anketleri inceleyebileceklerini belirtti. Planla, Uygula, Kontrol et, Önlem al (PUKÖ) anlayışının üniversitedeki tüm süreçlerde benimsendiğinin altını çizerek sözlerini sonlandırdı.

Kurumsal Akreditasyon Programı Bilgilendirme Sunumu için tıklayınız.

17 Ekim 2023, Salı 142 kez görüntülendi